Hampunsiemen tahna

6,00  (alv 14%)

Luonnollinen paahtamattomien hampunsiemenien maku

Osasto:

Sopii hyvin ketoiluun, vegaaneille ja kaikille. Grapola hampunsiemen tahnalla on luonnollinen paahtamattomien hampunsiemenien maku.

Gourmet ruokana sitä voidaan käyttää:

  • - voileipien
  • - salaattien
  • - pastojen päälle

Maustettuna sitä voidaan käyttää kastikkeisiin, dippeihin ja täytteisiin

Hampunsiementahna on herkullisen pähkinäinen ja melko voimakas tahna, joka soveltuu mainiosti esimerkiksi dipiksi. Hampunsiemenet ovat erittäin ravinnerikkaita. Niissä on paljon mm. proteiinia, rautaa ja E-vitamiinia. Hampunsiementen rasvahappokoostumus vastaa terveen ihmiskudoksen linoli (omega-6) -hapon ja linoleeni (omega-3) -hapon pitoisuuksia. EU:n hyväksymät ravinnoksi tarkoitetut tai kuituhamppulajikkeet eivät sisällä huumaavia ainesosia, Käyttö Hampunsiementahna sopii levitteeksi tai dipiksi.

Sisältö:

  • 100% kylmäpuristettu Hampunsiemenvoi

Ravintosisältö 100g:

  • Energia-arvo: 2856Kj/692kcal
  • Rasva: 66,1g (tyydyttynyttä 6,6g)
  • Hiilihydraatteja: 2,2g
  • josta sokereita: 0,9g
  • Proteiinia: 21,3g
  • Suola: <0,03g
  • E-vitamiini: 31,5mg
  • NRV%: 262%

Alkuperämaa: Unkari

Lisätiedot

Pakkauskoko

200g

Reseptit

Hampunsiemenjuustolevite ja MUNAKOISO voileipälevite

Hampunsiemenjuuston levite:

  • 500 g mascarponea
  • 2 rkl kuivattua basilikaa
  • 5 rkl hampunsiementahnaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita ainekset ja levitä voileivälle tai syö dippinä. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja rucola salaatilla vielä miellyttävämmän maun vuoksi.

Hampunsiementen ja makkaravoileivän levite:

  • 500 g munakoisovoidetta tai paahdettua munakoisoa ja puoli sipulia (hienonnettu), 1 kynsi valkosipuli
  • 1 rkl kuivattuja chilipaprikoita
  • 5 rkl hampunsiementahnaa
  • suola ja pippuri maun jälkeen

Sekoita ainekset ja levitä voileivälle tai syö dippinä. Koristele munakoisoviipaleilla vielä miellyttävämmän maun vuoksi.

Parmesaanikeksit hampunsiementahnalla

Ainesosia:

  • 215g jauhoja
  • 40g hampunsiemen tahnaa
  • 4g suolaa
  • 100g raastettua Vilhoa( Herkkujuustola)
  • 1 muna
  • 70g voita
  • ( 40g kurpitsansiemeniä, valinnainen)

Ainesosat riittävät leipomaan keksejä, joiden halkaisija on noin 5 cm.

Jos haluat, että keksit, joissa on kurpitsansiemeniä, aloita valmistelu paahtamalla mainitut siemenet. Pilko ne, ei liian pieniksi paloiksi ja laita ne sivuun. Laita nyt kaikki muut ainesosat – mukaan lukien leikattu voi – kulhoon tai monitoimikoneeseen ja sekoita ne mahdollisimman lyhyeksi nopeasti

Lisää kurpitsan siemenet lopuksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja kääri molemmat puolikkaat makkaran muotoon muovifoliossa. Laita sylinterit jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai jätä ne jopa sinne yön yli.

Laita leivinpaperi leivinpellille. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Leikkaa 1,5 cm paksut viipaleet kylmästä taikinasta ja aseta ne sitten leivinpaperille. Paista niitä 10-12 minuuttia, kunnes niiden reunat muuttuvat hieman ruskeiksi. Heti kun ne ovat valmiita, ota pelti uunista, anna jäähtyä, koska ne yleensä rikkoutuvat helposti vielä kuumana.

Keksit voivat pysyä tuoreina 4-5 päivää, jos niitä säilytetään oikein.

Valtava kiitos reseptistä ja valokuvista Házisáfránylle. Lue käännös hänen lisäkommenteistaan kekseistä alla:

Ennen kuin luulit toisin, tämä EI ole avaruuskakkuresepti, mutta et kadu sen kokeilemista!

Pidän myös keksejen leipomisesta – makea ja suolainen. Ainoa syy, miksi en tee niitä useammin, on se, että kotitekoiset keksit ovat niin paljon parempia kuin ne, joita voit ostaa, että et vain voi lopettaa niiden syömistä. Nämä keksit ovat yleensä maukkaimpia voilla, mutta on versioita, joissa kannattaa korvata osa voista siementahnalla jännittävämmän maun ja johdonmukaisuuden saavuttamiseksi. Tämä keksi himoitsi hampunsiementahnaa.

Hamppukukkien käyttö lääketieteessä leviää maailmanlaajuisesti, se voi olla hyödyllinen lisälääkitys kivunlievityksestä unihäiriöiden hoitoon. Hampunsiemenistä puuttuu kuitenkin lääketieteellisestä vaikutuksesta vastuussa olevat aineet, mutta ne sisältävät runsaasti kuituja, proteiineja, mineraaleja ja välttämättömiä rasvahappoja. Ja muuten, heillä on myös hyvin erityinen maku. Hampunsiementahnaa puristetaan kylmästi, jotta maut ja vitamiinit säilyvät täysin.

Mitä tulee itse evästeisiin, odota monimutkaista ja intensiivistä, hieman katkeraa makua, joka muistuttaa seesamin tai auringonkukansiemeniä. Jos pidät matcha-tee- ja matcha-tuotteista, rakastat myös tätä. En leipoisi tätä reseptiä lastenjuhliin, mutta se on taattu menestys kaikissa aikuisten kokoontumisissa.

Voit rikastuttaa keksejä paahdetuilla, karkeasti hienonnetuilla kurpitsansiemenillä ja ylimääräisellä juustolla – mutta muista käyttää kovempaa juustotyyppiä, koska pehmeämmät juustot eivät toimi tämän reseptin kanssa.