Vähän hiilihydraatteja, vegaanisia proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita.
- Gluten free
- 100% natural
- Zero waste
- Vegan
Tämä jauho on valmistettu hulless-öljysiemenistä kurpitsasta. Sillä on tyypillinen maku ja aromi sekä elävä vihreä väri. Gluteenittomien kurpitsansiemenjauhojen proteiinipitoisuuden vuoksi se on erittäin suositeltavaa vegaaniruokavaliota noudattaville. Se ei ole vain täydellinen vegaaniproteiinin lähde, vaan sillä on myös lähes täydellinen aminohappokoostumus, joka sisältää suuren määrän 8 välttämätöntä aminohappoa. Toisaalta siinä on vähän hiilihydraatteja ja rasvoja, joten se sopii hyvin kaikkiin vähän energiaan ja vähähiilihydraattisiin ruokavalioihin. Se on loistava leivontalisäaine: perinteiset valkoiset vehnäjauhot voidaan korvata sillä jopa 30 %: iin asti. Ihanteellinen pullille, skonsseille ja leipätaikinalle. Sen upea vihreä väri tekee kaikesta hieman poikkeuksellista. Voidaan käyttää yksinkertaisesti lisäämällä jugurttiin, pirtelöihin, smoothieihin, keittoihin mm.peruna-purjososekeittoon ja lettutaikinaan.
Ravintosisältö 100g:
- Energiaa 1479kJ/352kcal
- Rasvaa 7,2 g
- tyydyttyneitä rasvoja 3,1 g
- Hiilihydraattia 4,3 g
- josta sokereita 3,9 g
- Proteiinia 61,7 g
- Suola 0,03g
- Ravintokuitua 11 g
Saattaa sisältää pieniä määriä sinapinsiemeniä, pähkinöitä ( pakataan tehtaassa jossa käsitellään hassel-ja saksanpähkinää).
Suojaa valolta ja lämmöltä, säilytä viileässä, kuivassa paikassa
Valmistusmaa: Unkari
Maahantuonti: Foodpath Oy
Lisätiedot
Pakkauskoko | 250g |
---|
Reseptit
Gluteeniton viiden mausteen kakku seesamisiemenjauhoilla
Leivoin tämän kakun erityiseen gluteenittomaan tapahtumaan. Mitä tulee testipäivän ensimmäiseen kokeiluun, käytin maitosuklaata (kuten kuvassa näkyy), mutta sitten tapahtumassa päätin korvata sen tummalla suklaalla. Tulokset olivat täysin erilaisia, mutta palautteiden mukaan ei ollut helppoa päättää, kumpi maistui paremmalta. (Pidin parempana sitä, jossa oli tummaa suklaata. 🙂 ) Miksi et kokeilisi molempia ja valitsisi suosikkisi? 😉
Jopa hilloa voi vaihdella; Paritin raparperihilloa maitosuklaaseen ja aprikoosihilloon tumman suklaan kanssa.
Ainesosat (24 cm: n kakkuvuoka):
- 150 g tummaa tai maitosuklaata
- 125 g voita
- 5 munaa (erotettu)
- 125 g sokeria
- 150 g seesamisiemenjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kiinalaista viiden mausteen sekoitusta
- 200 g kotitekoista hilloa (raparperi, aprikoosi tai mikä tahansa hapan)
Kuumenna uuni.
Sulata suklaa voilla mikroaaltouunissa (tai vesihauteessa). Erota munat. Sekoita keltuaiset sokerin kanssa ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munanvalkuaiset erikseen, kunnes ne ovat jäykkiä. Kun suklaavoiseos on jäähtynyt, lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita sitten munankeltuaiset myös sokerilla. Taita lopuksi munanvalkuaiset huolellisesti taikinaan.
Paista kiertoilma uunissa 170 asteessa 30 minuuttia; tai 150 astetta uunin keskellä sekä ylä- että alalämmöllä 45 minuutin ajan.
Kun kakku on valmis ja vielä kuuma, tökkää reikiä päälle ja levitä aprikoosihilloa vielä päälle
Viikuna seesamikakku
Ainesosia:
- 175 g jauhoja
- 50 g seesamijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 2 tl seesamisiementahnaa
- 200 g ruskeaa sokeria
- 3 munaa
- 50 ml luonnollista jogurttia
- 250 g mascarponea
- 70 ml kermaa
- 1 tl vaniljauutetta
- muutama viikunanpalanen
- muutama karhunvatukka
Ota kaksi kulhoa, yhdessä kulhossa, sekoita jauhot leivinjauheeseen ja toisessa kulhossa voi, seesami tahna, sokeri, munat ja jogurtti. Sen jälkeen sekoita keskenään.
Voit laittaa leivinpaperin päälle uunipellille tai käyttää pyöreää kakkuvuoka (⌀: 23 cm)
Paista noin 25 minuuttia, 180 astetta
Samaan aikaan kokoa kerma: sekoita mascarpone, kermavaahto ja vaniljauutteen kanssa.
Kun taikina on jäähtynyt, levitä kerma päälle ja koristele viikunoilla ja karhunvatukoilla.
Cheese Sticks with Sesame Seed Flour
Ingredients:
- 300 g plain wheat flour
- 40 ml sesame seed oil
- 1-2 tablespoon sour cream
- 100 g sesame seed flour
- 1 whole egg + 1 egg yolk
- 200 g Port Salut cheese
- 1 teaspoon baking soda
- half a teaspoon of salt
- 100 g sesame seeds
- 180 g butter
Preparation:
Grate the cheese, mix all the other ingredients and knead until you get a smooth dough. When ready and elastic, divide it into two equal parts and let stand in the fridge for half an hour. Knead then again a bit, take one half of the dough, roll out as thin as possible, sprinkle with half of the grated cheese then roll up tightly. Roll it out then again to about ½ cm thick. Brush top with egg yolk and sprinkle with sesame seeds. Cut into strips using a ravioli cutter and bake in the preheated oven at 180 °C for about 20 minutes.
Repeat with the other half of the dough.
Enjoy jour meal!