Manteli jauho

7,50  (sis. Alv)

Gluteiiniton ja vähähiilihydraattinen mantelijauho

Tuotetunnus (SKU): 5999887488146 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Mantelijauho on gluteenitonta ja sisältää hyvin vähän hiilihydraatteja. Mantelijauho sisältää jopa puolet vähemmän hiilihydraatteja kuin valkaistut vehnäjauhot ja tästäkin enin osa on kuitua.

Kylmäpuristus- ja -jauhatusmenetelmällä valmistetun mantelijauhon sisältämä rasva on myös laadukasta, tyydyttymätöntä hyvää rasvaa.

Miedon makunsa ansiosta mantelijauho sopii hyvin erilaisiin hienoihin leivonnaisiin tai oman maun mukaan jogurttiin, puuroihin, smoothieisiin ja myslin joukkoon.

Leivonnassa proteiinirikkailla ja runsaasti hyvää rasvaa sisältävällä mantelijauhoilla voi korvata noin 10 % muista käytettävistä jauhoista. Koska mantelijauhot eivät muodosta sitkoa, eivät ne sovellu hiivaleipätaikinan ainoaksi osaksi. Jos leivoskelet gluteenitonta leipää, suosittelemme valitsemaan joko ruokasoodalla tai leivinjauheella kohotettava leivän - tai vaihtoehtoisesti reseptin, jossa taikinan sitko saadaan aikaan esimerkiksi psyllium-jauheen avulla.

Luontaisesti gluteeniton ja ravintorikas manteli on ei ole varsinaisesti pähkinä - vaan oikeammin pähkinää muistuttava siemen. Se sopiikin joskus myös heille, joille pähkinät aiheuttavat allergisia reaktioita.

Mantelijauhoista voit näppärästi leipoa sekä raakoja että kypsennettyjä vähähiilihydraattisia ja ravinteikkaita leivonnaisia ja leipiä. Mantelijauhot soveltuvat myös gluteenittomaan sekä raakaruokavalioon.

Ravintosisältö 100g:

  • Kaloreita  2608kJ/ 623 kcal
  • Rasvaa 54,2g
  • tyydyttyneitä rasvoja 4,2g
  • Hiilihydraatteia 10g
  • josta sokereita 6,9g
  • Proteiini 24,1 g
  • Natrium  2,5g
  • E vitamiini 20 mg
  • NRV%  167%

Valmistusmaa: Unkari
Maahantuonti: Foodpath Oy

Lisätiedot

Pakkauskoko

250g

Reseptit

Gluteenittomia keksejä mantelijauhoilla

Kun tein näitä keksejä gluteenittomaan tapahtumaan, käytin mantelijauhojen ja marianohdakesiemenjauhojen seosta. Tämä ainesosa on lueteltu valinnaisena, koska kuvan evästeet sisältävät vain mantelijauhoja. Olen myös luonut kolmannen variantin hampunsiemenjauhoilla siitä lähtien ja se maistui myös hyvältä.

Ainesosia:

  • 55 g sokeria
  • 225 g mantelijauhoja (25 g voidaan korvata marianohdakesiemenjauhoilla tai hampunsiemenjauhoilla, molemmat toimivat hyvin)
  • 75 g voita
  • 1 muna

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi, lisää jauhoihin ja hiero yhdessä kylmien käsien kanssa. Lisää myös sokeri ja vaivaa sitten yhdessä munan kanssa. Anna taikinan seistä jääkaapissa (vähintään) 1 tunti ja muodosta sitten kaksi rullaa (yksi toisensa jälkeen) mantelijauhoteiselle pinnalle. Leikkaa viipaleiksi, rullaa lisää mantelijauhoja ja järjestä viipaleet paistinpannuun.

Kuumenna kiertoilma uuni 180 asteeseen ja paista keksejä 10-12 minuuttia. Kun se poistetaan uunista, se voi ensin näyttää liian pehmeältä, mutta anna jäähtyä ritilällä, se kovettuu hetkessä eikä kuivu.