Mojito luomu marmelaadi

5,95  (sis. Alv)

Mojito (raparperi minttu) lujomu marmelaadi 120g

 

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Ihana marmeladi, jossa on kesän maku, pieni raparperista valmistettu loitsu, jossa on selkeä happamuus ja täynnä ihanaa minttua. Kuuban kansallinen juoma, joka on valmistettu marmeladiksi ruotsalaisella raparperilla. Juoma oli yksi kirjailija Ernest Hemingwayn suosikkijuomista, ja olemme varmoja, että tämä olisi ollut yksi hänen suosikkimarmeladistaan. Salaisuus on löytää tasapaino hapon ja mintun välillä, jossa onnistuimme tekemään yksinkertaisen, virkistävän ja maukkaan marmeladin.

Täydellinen Puolikoville juustoille, Cheddarille, paahtoleivälle, Brielle, kermajuustolle, karitsalle, jäätelölle

Mojitonienin historia

Kuten monet cocktailit, tämän virkistävän cocktailin alkuperä on kadonnut historiaan. 1500-luvulta James Bond -elokuvaan vuodelta 2002 Mojitolla on ollut mielenkiintoinen matka fiktiosta yhteen uuden vuosituhannen suosituimmista juomista. Kuten kaikissa cocktail-tarinoissa, Mojiton alkuperätarina on usein kiistanalainen, erityisesti "La Bodeguita del medio" Havannassa, Kuubassa. Tämä ravintolabaari väittää olevansa cocktailin syntymäpaikka ja nauttii kuuluisuutta, joka liittyy Ernest Hemingwayn ylistykseen heidän erityisestä versiostaan juomasta. On väitetty, että Kuuban sokeriruokopelloilla työskentelevät afrikkalaiset orjat loivat juoman "Aguardiente de cana" (kirjaimellisesti" keikkapalovedestä ") - yksinkertaisesta sokeriruo'on alkoholista. Varmasti nimi "Mojito" sopii tähän tarinaan, joka on johdettu sanasta "Mojo", mikä tarkoittaa "pienen loitsun sijoittamista". Mutta pidän enemmän vielä vanhemmasta alkuperäisestä tarinasta ...

1500-luvulla Sir Francis Drake laskeutui Havannaan ryöstämään kultansa kaupungin. Hyökkäys epäonnistui, mutta onneksi siitä tuli jotain hyvää. Hänen miehistönsä kärsi punaikää ja kurjaa. Paikallisilla eteläamerikkalaisilla intiaaneilla tiedettiin olevan parannuskeinoja moniin sairauksiin, joten pieni juhla meni maihin Kuubaan ja palasi lääkkeen ainesosien kanssa. He käyttivät aguarediente de canaa, mintunlehtiä ja mehuja sokeriruo'sta ja limetistä kootakseen tonicin, joka osoittautui tehokkaaksi. Tiedämme nyt, että limemehu oli hyödyllinen ainesosa, mutta muut tekivät siitä varmasti paljon maukkaamman! Cocktail nimeltä "El Draque", jossa oli hyvin samankaltaisia ainesosia, tiedettiin olevan suosittu Kuubassa sen jälkeen ja todennäköisesti nimetty Draken itsensä mukaan.

Sitä ei olisi kutsuttu Mojitoksi näinä alkuaikoina, joten on mahdollista, että afrikkalaiset orjat eivät olleet niitä, jotka keksivät juoman, vaan ne, jotka antoivat sille sen modernin nimen. Espanjankielinen sana "mojadito" (tarkoittaen "hieman märkää") ja kuubalainen kalkkipohjainen mauste "mojo" ovat muita mahdollisia selityksiä nimelle. Mutta se alkoi, Bacardi-yrityksen perustaminen 1800-luvun puolivälissä oli luultavasti syy sen leviämiseen ja suosion kasvuun, ja Ernest Hemingwayn henkilökohtainen löytö juomasta Le Bodeguita del mediossa loi mahdollisuuden, että siitä tulee yksi suosituimmista nykyaikaisista juojista. Viime aikoina Bacardin mainoskampanjat ovat keskittyneet Mojitosin tekemiseen kotona, ja juoma oli esillä kohtauksessa vuoden 2002 James Bond -elokuvasta Die Another Day, kun taas Jinx ja Bond flirttailevat rannalla.

Ainesosat: (* Orgaaniset ainesosat)

  • Raparperi* (65%)
  • Ruokosokeri* (32%)
  • Lime*
  • Minttu*

Ravintosisältö 100g:

  • Energia-arvo: 633Kj/150kcal
  • Rasva:0,1g(tyydyttynyttä 0g)
  • Hiilihydraatteja: 38g
  • josta sokereita: 38g
  • Proteiinia: 0,8g
  • Suola: 0,01g

 

Lisätiedot

Pakkauskoko

120g