Päärynä-viikuna-pähkinä luomu marmelaadi

5,95  (alv 14%)

Raikas Päärynä-Viikuna-Pähkinä luomu marmelaadi 120g

Mausteinen tyylikäs ihana marmeladi päärynöitä ja viikunoita rapeilla kappaleilla ihania saksanpähkinöitä. Täällä päärynöiden tuoreus yhdistetään viikunoiden täyteyteen ja saksanpähkinöiden maanläheiseen rapeuteen, lopulta marmeladi saa hyvän ja jännittävän mausteisuuden laakerinlehdistä. Täydellinen juustolle. Tämä päärynöiden ja viikunoiden marmeladi nostaa juustoalustasi hyvästä jumalalliseen.

Päärynä (Pyrus communis) on päärynälaji, joka kasvaa lauhkeissa ilmastoissa. Päärynät kasvatetaan hedelmien vuoksi, ja ne ovat lähes yhtä sitkeitä kuin omenapäärynät on todennäköisesti kasvatettu niin kauan kuin omenapuu ja ne olivat Kreikassa jo 1000 eKr. Keskiajalla päärynöitä kasvatettiin Ruotsissa, ja 1700-luvulla oli monia lajikkeita, kuten bergamotti ja elokuun päärynät. Vanha on myös harmaa päärynä, jossa on paksu, karkea kuori ja makea, mehukas massa, sekä nyt harvoin käytetty gränna-päärynä, jonka Per Brahen sanotaan tuoneen Saksasta. [1] Monet vanhoista lajikkeista ovat niin sitkejä, että ne voidaan kasvattaa alueilla III ja IV. Tämä koskee myös Esperenin herraa, joka on yleinen myöhempi päivämäärä. Spaljessa vaativampia lajikkeita voidaan käyttää myös melko kaukana pohjoisessa, mutta pääasiassa päärynöitä kasvatetaan kanssamme Götalandin rannikkoalueilla (vyöhykkeet I ja II). Ammattimaisessa viljelyssä Pierre Corneille, Williams, Conferens ja Herzogin Elsa ovat yleisiä. Päärynät kasvatetaan sekä kaupallisesti että yksityisesti hedelmien vuoksi, jotka syödään enimmäkseen tuoreina, mutta jotka voidaan myös marinoitu tai säilyttää. Puu oli aiemmin suosittua ja sitä käytettiin hienompaa puusepäntyöstä. Maassamme voidaan kasvattaa useita nimilajikkeita, mutta useimmat ovat sitkeitä vain eteläisimmissä maakunnissa, ja viljely on siksi melko rajallista. Joitakin kuuluisampia lajikkeita ovat "Grey Pear", "Esperen's Lord Pear", "Count Moltke", "Conference", "Clara Frijs", Pear'Herzogin Elsa,"Anjou" ja "Summer Mountain Moth".

Viikunat ovat makeita ja mehukkaita vaihtelevassa määrin, joten ne ovat ihanteellisia erilaisissa jälkiruoissa. Savustettua kinkkua ne muodostavat myös herkullisen alkupalan.
Muinaisina aikoina viikunat olivat hyvä energialähde pyhiinvaeltajille ja sotilaille kaikkialla Välimerellä. Se ei ole yllättävää, koska ne ovat runsaasti hiilihydraatteja (kaloreita!), mineraaleja ja vitamiineja. Nykyään Ficus-karikahedelmät, jotka liittyvät mulperimareihin, tulevat pääasiassa Turkista, Kreikasta, Espanjasta, Ranskasta, Lähi-idästä, Kaliforniasta ja Sydafrika.Vi käyttävät orgaanisia aurinkokuivattuja viikunoita. Viikunamme kasvatetaan Länsi-Turkissa. Kun viikuna kypsyy, se menettää kosteutta, kutistuu ja putoaa puusta. Siellä se kuivuu 4-5 päivää ja korjataan sitten käsin. Luonnollisesti makea ja taattu hyvä.

Saksanpähkinöitä. Tämä maanläheinen, vähemmän öljyinen pähkinä on hieno ikääntyneen cheddarin kanssa. Se sopii erinomaisesti myös lampaille, vuohille tai maitosekoitejuustoille. Ja jos pidät asioista, jotka ovat hieman teräviä, saksanpähkinät ovat uskomattomia jalojuustolla - varsinkin kun ne on peitetty hunajalla.

Täydellinen Vilholle, Hilmalle, Appenzellerille, Cheddarille, Manchegolle, vihreälle ja siniselle juustolle

Ainesosat: (* Orgaaniset raaka-aineet)

  • Päärynä* (50%)
  • Kuivatut viikunat* (30%)
  • Ruokosokeri* (16%)
  • Saksanpähkinä*
  • Sitruuna*
  • Vesi
  • Riisijauho*
  • Laakerinlehdet*

Ravintosisältö 100g:

  • Energia-arvo: 894kJ / 212 kcal
  • Rasva: 4,9g
  • Tyydyttynyttä: 0,6g
  • Hiilihydraatteja: 39g
  • josta sokereita: 38g
  • Proteiinia: 2,1
  • Suola: 0,02g

 

Lisätiedot

Pakkauskoko

120g