Saksanpähkinäsiemen tahna

6,00  (sis. Alv)

Saksanpähkinä tahna, jossa huomattava määrä omega-3 rasvahappoja.

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Tämä maukas ja aromaattinen pähkinä on todellista aivoruokaa, sillä se sisältää huomattavan määrän omega-3 rasvahappoja. Saksanpähkinässä on myös E-vitamiinia, mineraaleja ja antioksidantteja. Kuten muutkin pähkinät, se sisältää myös proteiineja ja kuituja.

Voit käyttää saksanpähkinää dippikastikkeena dipattaessa esim. kurkkua tai porkkanaa.

Alkuperämaa: Unkari

Lisätiedot

Pakkauskoko

200g

Reseptit

Omenapiirakka saksanpähkinätahnalla

Ainesosia:

  • 250 g jauhoja
  • 200 g voita
  • 3 kappaletta omenaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • sokeri (20 g + 2 ruokalusikallista)
  • 1 rkl granaattiomenabalsamietikkaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 120 g saksanpähkinätahnaa
  • puoli sitruunamehua

Murenna voi jauhoilla, lisää sitten 120 ml jääkylmää vettä, 1 hyppysellinen suolaa ja 20 g sokeria taikinan valmistamiseksi ja aseta se sitten jääkaappiin 2 tunniksi. Viipaloi 3 kuorittua omenaa ja sekoita 1 rkl. jauhoja, 2 rkl. sokeria, 1 rkl granaattiomenabalsamietikkaa, 1 tl vaniljauuteseosta, jossa on 120 g saksanpähkinä tahnaa ja vähän sitruunamehua.

Rullaa 3/4 jääkaapista otetusta taikinasta, aseta se voideltuun, rasvattuun paistovuokaan vierinttämällä ja kaada sitten omenaseos. Rullaa myös loput taikinasta ja peitä päälle. Leikkaa ulkonevat reunat ja työstä kaksi taikinaa yhdessä ikään kuin ne olisivat vierekkäisiä. (Voit tehdä koristeen kakun yläosaan putoavista osista.) Leikkaa taikinan yläosa pieniksi nauhoiksi, jotta höyry pääsee ulos paistamisen aikana.

Esilämmitä uuni 180 astetta ja  paista piirakka 30-35 minuuttia, piirakan täyttöä voidaan vaihdella makusi mukaan.