Seesaminsiemen jauho

5,00  (sis. Alv)

Gluteiiniton Seesaminsiemen jauho, joka on 100% vegan, keto, paleo

Tuotetunnus (SKU): 5999885217519 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Seesamisiemenet sisältävät tyydyttymättömiä rasvahappoja ja vitamiineja (A-, B1, B2, D, E).

Seesamsiemenissä on luontaisesti myös kalsiumia ja magnesiumia.
Proteiinia 100g on 55,6g ja kuitua 15,9g

Voit käyttää seesamsiemen jauhoa jugurttiin, smoothieihin, puuroon, levitteisiin tai leivittämiseen.

Ravintosisältö 100g:

  • Kaloreita 1624 kJ / 388 kcal
  • Rasvaa 12,8g
  • tyydyttyneitä rasvoja 1,9g
  • Hiilihydraattia 4,6 g
  • josta sokereita 4,3 g
  • Proteiinia 55,6 g
  • Natrium 0,3g
  • Ravintokuitua 15,9g

Saattaa sisältää pieniä määriä sinapinsiemeniä ja pähkinöitä.
Suojaa valolta ja lämmöltä

Valmistusmaa: Unkari
Maahantuonti: Foodpath Oy

Lisätiedot

Pakkauskoko

250g

Reseptit

Gluteeniton viiden mausteen kakku seesamisiemenjauhoilla

Leivoin tämän kakun erityiseen gluteenittomaan tapahtumaan. Mitä tulee testipäivän ensimmäiseen kokeiluun, käytin maitosuklaata (kuten kuvassa näkyy), mutta sitten tapahtumassa päätin korvata sen tummalla suklaalla. Tulokset olivat täysin erilaisia, mutta palautteiden mukaan ei ollut helppoa päättää, kumpi maistui paremmalta. (Pidin parempana sitä, jossa oli tummaa suklaata. 🙂 ) Miksi et kokeilisi molempia ja valitsisi suosikkisi? 😉

Jopa hilloa voi vaihdella; Paritin raparperihilloa maitosuklaaseen ja aprikoosihilloon tumman suklaan kanssa.

Ainesosat (24 cm: n kakkuvuoka):

  • 150 g tummaa tai maitosuklaata
  • 125 g voita
  • 5 munaa (erotettu)
  • 125 g sokeria
  • 150 g seesamisiemenjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kiinalaista viiden mausteen sekoitusta
  • 200 g kotitekoista hilloa (raparperi, aprikoosi tai mikä tahansa hapan)

Kuumenna uuni.

Sulata suklaa voilla mikroaaltouunissa (tai vesihauteessa). Erota munat. Sekoita keltuaiset sokerin kanssa ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munanvalkuaiset erikseen, kunnes ne ovat jäykkiä. Kun suklaavoiseos on jäähtynyt, lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita sitten munankeltuaiset myös sokerilla. Taita lopuksi munanvalkuaiset huolellisesti taikinaan.

Paista kiertoilma uunissa 170 asteessa 30 minuuttia; tai 150 astetta uunin keskellä sekä ylä- että alalämmöllä 45 minuutin ajan.

Kun kakku on valmis ja vielä kuuma, tökkää reikiä päälle ja levitä aprikoosihilloa vielä päälle

Viikuna seesamikakku

Ainesosia:

  • 175 g jauhoja
  • 50 g seesamijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita
  • 2 tl seesamisiementahnaa
  • 200 g ruskeaa sokeria
  • 3 munaa
  • 50 ml luonnollista jogurttia
  • 250 g mascarponea
  • 70 ml kermaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • muutama viikunanpalanen
  • muutama karhunvatukka

Ota kaksi kulhoa, yhdessä kulhossa, sekoita jauhot leivinjauheeseen ja toisessa kulhossa voi, seesami tahna, sokeri, munat ja jogurtti. Sen jälkeen sekoita keskenään.

Voit laittaa leivinpaperin päälle uunipellille tai käyttää pyöreää kakkuvuoka (⌀: 23 cm)

Paista noin 25 minuuttia, 180 astetta

Samaan aikaan kokoa kerma: sekoita mascarpone, kermavaahto ja vaniljauutteen kanssa.

Kun taikina on jäähtynyt, levitä kerma päälle ja koristele viikunoilla ja karhunvatukoilla.

Cheese Sticks with Sesame Seed Flour

Ingredients:

  • 300 g plain wheat flour
  • 40 ml sesame seed oil
  • 1-2 tablespoon sour cream
  • 100 g sesame seed flour
  • 1 whole egg + 1 egg yolk
  • 200 g Port Salut cheese
  • 1 teaspoon baking soda
  • half a teaspoon of salt
  • 100 g sesame seeds
  • 180 g butter

Preparation:

Grate the cheese, mix all the other ingredients and knead until you get a smooth dough. When ready and elastic, divide it into two equal parts and let stand in the fridge for half an hour. Knead then again a bit, take one half of the dough, roll out as thin as possible, sprinkle with half of the grated cheese then roll up tightly. Roll it out then again to about ½ cm thick. Brush top with egg yolk and sprinkle with sesame seeds. Cut into strips using a ravioli cutter and bake in the preheated oven at 180 °C for about 20 minutes.

Repeat with the other half of the dough.

Enjoy jour meal!