Siemenjauhot

Siemenjauhot

100% luonnon tuotteista valmistetut siemenjauhot sopivat hyvin lisäravinteeksi päivittäiseen käyttöön

Siemenjauhot toimivat luonnollisina lisäaineina leiville, kakuille ja jauhoseoksille. Ne voidaan myös yksinkertaisesti sekoittaa jogurttiin, hedelmämehuun, mysliin, smoothieihin tai pirtelöihin.

Siemenjauhoja käyttämällä, kehomme saa kaikkia vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä arvokkaita aktiivisia aineita, joita löytyy kasveista.

Meidän tehdas on lisensoitu Eurooppalaisten Keliakiayhdistysten (AOECS) kanssa gluteenittomana valmistuksena: gluteenia sisältävät raaka-aineet eivät pääse tuotantopaikkaamme.

Zero waste -teknologia

Grapoila-brändi tuottaa tällä hetkellä 18 erilaista luonnollista kylmäpuristettua öljyä ja siemenjauhoja, kosmetiikkaa ja gourmet-tuotteita omalla zero waste -teknologiallamme.

Mielestämme elintarviketeollisuudessa on liiallista jätettä, kun osa tästä jätteestä on uudelleenkäytettäviä ja voi jopa toimia ihanteellisina raaka-aineina uusien tuotteiden luomisessa. Noudatamme jätettä ja filosofiaa koko tuotantoprosessin ajan. Käytämme jo muiden tuottajien jätemateriaalia, kuten viinitilojen puristemassaa ja teen- ja hillonvalmistajien ruusunmarjasiemeniä.

Aloitamme tuotannon yleensä raaka-aineella, joka on toisen teollisuuden sivutuote, esimerkiksi viinitilojen puristemassa. Kun saamme pomace, erotamme sen, sitten kuivaamme siemenet ja osan kuoresta. Jyrsimme kuoren jälkeenpäin saadaksemme elintarvikelisäaineen, joka on täynnä antioksidantteja. Koska sitä on yksinkertaisesti liikaa, suurin osa kuoresta toimii uusiutuvana polttoaineenlähteenä biomassakattilalle ja kuivauskoneelle, jota käytetään itse siementen kuivaamiseen. Kuivauksen jälkeen painamme siemenet ja vastaanotamme öljyä. Tämän prosessin aikana on kaksi sivutuotetta ja käytämme molempia.

Jauhamme jäännökset, niin kutsutun pelletin, saadaksemme luonnollisen, gluteenittoman siemenjauhon.

Sitten, kun öljy laskeutuu, meillä on myös “muta” alareunassa. Jos tämä on luonnostaan maukasta (kuten kurpitsaa ja saksanpähkinää), teemme siitä siemenvoita tai kastikkeita (kuten sinappia). Jos sillä ei ole ilmeistä kulinaarista käyttöä, käytämme sitä luonnollisen, yhden ainesosan kosmetiikan tai naamioiden luomiseen, kuten rypäleen siemenöljyn muta.

Päätavoitteemme on luoda herkullisia tuotteita, mutta sillä on minimaalinen ympäristövaikutus, jossa on vähän tai ei lainkaan jätettä. Lisäksi luomme lisätuloja toimittajillemme vastineeksi heidän sivutuotteistaan.

Aluksi, kun aloitimme nollajätekonseptin vuosia sitten, meillä oli vain rypäleensiemenöljyä. Tähän mennessä olemme hioneet teknologiaa ja tuottaneet laajan valikoiman, jolla on huomattava lisäarvosisältö. Kehitämme jatkuvasti ja työskentelemme tällä hetkellä koneella, joka voi uuttaa tiivistettyjä antioksidantteja hedelmän kuorista.

Valmistamme ja myymme tuotteitamme, jotka kattavat suurimman osan Unkarin kylmäpuristettuöljymarkkinoista ja myös viennin lukuisiin maihin.

Asiakkaamme nauttivat monipuolisista tuotteistamme, puhtaan omantunnon ylläpitämisestä ja ympäristön suojelemisesta tuleville sukupolville.