ZeroWaste Tuotantoprosessi

100% luonnonnollinen, erinoaminen laatu

Siemenjauhot toimivat luonnollisina lisäaineina leiville, kakuille ja jauhoseoksille. Ne voidaan myös yksinkertaisesti sekoittaa jogurttiin, hedelmämehuun, mysliin, smoothieihin tai pirtelöihin.

Siemenjauhoja käyttämällä, kehomme saa kaikkia vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä arvokkaita aktiivisia aineita, joita löytyy kasveista.

Meidän tehdas on lisensoitu Eurooppalaisten Keliakiayhdistysten (AOECS) kanssa gluteenittomana valmistuksena: gluteenia sisältävät raaka-aineet eivät pääse tuotantopaikkaamme.

Zero waste -teknologia

Brändi tuottaa tällä hetkellä 18 erilaista luonnollista kylmäpuristettua öljyä ja siemenjauhoja, kosmetiikkaa ja gourmet-tuotteita omalla zero waste -teknologiallamme.

Mielestämme elintarviketeollisuudessa on liiallista jätettä, kun osa tästä jätteestä on uudelleenkäytettäviä ja voi jopa toimia ihanteellisina raaka-aineina uusien tuotteiden luomisessa. Noudatamme jätettä ja filosofiaa koko tuotantoprosessin ajan. Käytämme jo muiden tuottajien jätemateriaalia, kuten viinitilojen puristemassaa ja teen- ja hillonvalmistajien ruusunmarjasiemeniä.

Aloitamme tuotannon yleensä raaka-aineella, joka on toisen teollisuuden sivutuote, esimerkiksi viinitilojen puristemassa. Kun saamme pomace, erotamme sen, sitten kuivaamme siemenet ja osan kuoresta. Jyrsimme kuoren jälkeenpäin saadaksemme elintarvikelisäaineen, joka on täynnä antioksidantteja. Koska sitä on yksinkertaisesti liikaa, suurin osa kuoresta toimii uusiutuvana polttoaineenlähteenä biomassakattilalle ja kuivauskoneelle, jota käytetään itse siementen kuivaamiseen. Kuivauksen jälkeen painamme siemenet ja vastaanotamme öljyä. Tämän prosessin aikana on kaksi sivutuotetta ja käytämme molempia.

Jauhamme jäännökset, niin kutsutun pelletin, saadaksemme luonnollisen, gluteenittoman siemenjauhon.

Sitten, kun öljy laskeutuu, meillä on myös “muta” alareunassa. Jos tämä on luonnostaan maukasta (kuten kurpitsaa ja saksanpähkinää), teemme siitä siemenvoita tai kastikkeita (kuten sinappia). Jos sillä ei ole ilmeistä kulinaarista käyttöä, käytämme sitä luonnollisen, yhden ainesosan kosmetiikan tai naamioiden luomiseen, kuten rypäleen siemenöljyn muta.

Päätavoitteemme on luoda herkullisia tuotteita, mutta sillä on minimaalinen ympäristövaikutus, jossa on vähän tai ei lainkaan jätettä. Lisäksi luomme lisätuloja toimittajillemme vastineeksi heidän sivutuotteistaan.

Aluksi, kun aloitimme nollajätekonseptin vuosia sitten, meillä oli vain rypäleensiemenöljyä. Tähän mennessä olemme hioneet teknologiaa ja tuottaneet laajan valikoiman, jolla on huomattava lisäarvosisältö.

Kehitämme jatkuvasti ja työskentelemme tällä hetkellä koneella, joka voi uuttaa tiivistettyjä antioksidantteja hedelmän kuorista.

Valmistamme ja myymme tuotteitamme, jotka kattavat suurimman osan Unkarin kylmäpuristettuöljymarkkinoista ja myös viennin lukuisiin maihin.

Asiakkaamme nauttivat monipuolisista tuotteistamme, puhtaan omantunnon ylläpitämisestä ja ympäristön suojelemisesta tuleville sukupolville.

Erinomainen laatu

Kaikkien aikojen tavoitteenamme on tuottaa kylmäpuristettuja öljyjä, joilla on mahdollisimman korkea laatu. Koska sellainen öljy on sekä maukasta että terveellistä. Miten takaamme tämän?

Tuotteidemme erinomainen laatu riippuu pääasiassa raaka-aineiden huolellisesta valinnasta ja oikeista olosuhteista niiden käsittelyn aikana, joihin on integroitu useita valvontapisteitä.

Kun ostamme raaka-aineita, toimimme hyvin varovaisesti. Ostamme pääasiassa kotimaisilta tuottajilta tai EU:n tuottajilta, joiden kanssa meillä on usein henkilökohtaisia suhteita, ja sen ansiosta saamme joskus jopa mahdollisuuden seurata koko kasvintuotantoprosessia. Siementen asianmukainen varastointi ja jalostus varmistetaan tuotantolaitoksen elintarviketeollisuuden tiukoilla todistuksilla (HACCP, FSSC 22000, GMP). Laitoksen toiminta on 100% gluteenitonta, mikä tarkoittaa, että siihen ei pääse gluteenia sisältävää ruokaa, ja tämä varmistetaan Euroopan keliakialiittojen liiton antaman pätevyyden perusteella. Meillä on myös tarvittavat lisenssit ja kyky käsitellä orgaanisia materiaaleja.

Elintarviketeollisuuden tiukkojen säännösten ja laadunvarmistuksen lisäksi itse tuotantomenetelmällä varmistetaan öljyjen korkea laatu. Omien kehitettyjen, ruuvityyppisten öljypuristimien erittäin tehokkaan puristusmenetelmän ansiosta (toisin kuin uutetun öljyn tavanomainen tuotantotapa) raaka-aineissa ei tarvitse käyttää lämpökäsittelyä tai käyttää lisäaineita tai synteettisiä kemikaaleja. Kylmäpuristamalla saadut öljyt sisältävät siementen luonnolliset, arvokkaat ravintoaineet kokonaan, niiden maku muistuttaa meitä siementen mausta ja ovat sekä terveitä että herkullisia.

Tarvittavien testien lisäksi teemme aistinvaraisia testejä juuri puristettuihin öljyihin. Jos öljyn korkea laatu vahvistetaan makutestauksen aikana, tuotanto-, suodatus- ja pullotusprosessi voidaan aloittaa. Öljyt pullotetaan tummanvärisissä lasipulloissa, jotka suojaavat öljyjä auringonvalolta, mikä takaa pidemmän säilyvyysajan. Jokainen tuote lähetetään säännöllisesti laboratorioanalyyseihin, ravintoarvotesteihin.

Mikä todistaa laadusta paremmin kuin lukuisat tunnustukset ja palkinnot, joita nämä tuotteet ovat voittaneet useiden messujen ja kilpailujen aikana viime vuosina. Öljyt ja gourmet-tuotteet kiehtovat maistelukilpailujen ja ruokanäyttelyiden ammattimaista tuomaristoa sekä Unkarin rajojen sisällä että sen ulkopuolella.

Luomumaissibakteeriöljymme on voittanut maailman tunnetuimman sokean testipohjaisen ruoanmaistelukilpailun Great Taste Awardsin kultaisen tähden sekä vuonna 2018 että vuonna 2019. Yrityksemme tuottama orgaaninen auringonkukansiemenöljy on voittanut kaksi tähteä tämän kilpailun aikana vuonna 2019. Orgaaninen paprikansiemenöljy on palkittu hopeapalkinnolla Lyonin Natexpon aikana. Kehittämämme gourmet-sinappikastikkeet ovat voittaneet grand prix OMÉK:ssa (National Agriculture and Food Exhibition Fair) Unkarissa, kun taas ruusunmarjaöljyllemme oli myönnetty kansainvälisen makupalkinnon hopeapalkinto Italiassa tammikuussa 2020.

Useat unkarilaiset gourmet-ravintolat ja tunnetut kokit ovat huomanneet tuotteidemme poikkeuksellisen laadun, jotka käyttävät helposti kylmäpuristettuja öljyjämme, siemenjauhojamme, siemenvoita kausiluonteisesti muuttuvien ruokaluontiensa ainesosina. Menestyksemme elintarviketeollisuuden ja gastronomian aloilla takaavat meille, että olemme oikealla tiellä ja että kasvipohjaisille, synteettisille kemiallisille ja laadukkaille tuotteille on kysyntää.

100% luonnollinen

Kylmäpuristaminen on täysin mekaaninen prosessi, jonka aikana raaka-aineiden arvokkaat komponentit säilyvät täydellisesti.

Uskomme, että elintarvikkeet, jotka on valmistettu luonnollisista ainesosista ilman synteettisiä kemikaaleja, ovat hyvän ravinnon perusta. Siemenet ovat luonnon ihmeitä: pienet mikrokosmokset, jotka on pakattu arvokkaisiin ravintoaineisiin, niistä varttuneet kasvin elämästä, ja josta voimme myös hyötyä, jos kiinnitämme vähän huomiota ja olemme hieman taitavia. Tämä “taito” on kylmäpuristus. Tämä prosessi varmistaa, että saamme ravintoaineet, jotka on lukittu huolellisesti ja tiukasti täysin mekaanisin keinoin, jotka eivät muuta raaka-aineiden kemiallista koostumusta. Prosessi, joka on täysin vapaa synteettisistä kemikaaleista, jossa ei tarvita vitamiinia tuhoavaa paahtamista, liuottimia, hapon degummointia, kemikaalien neutralointia tai hajunpoistoa.

Samaa ei voida sanoa halpojen uutetun öljyjen teollisesta tuotannosta, jossa kaikkia näitä vaiheita käytetään saadun öljyn määrän lisäämiseen ja uuttamisprosessin nopeuttamiseen. Suunnittelutiimi on sen sijaan kehittänyt ruuvityyppisiä öljynpuristinkoneita, jotka pystyvät varmistamaan erikokoisten ja kovuuden siementen puristuksen mahdollisimman tehokkaasti. Ei tarvita muuta kuin mekaanista voimaa. Meidän ei tarvitse tehdä kompromisseja kasviöljyistä edes silloin, kun on kyse ruoanlaitosta korkeissa lämpötiloissa! Kylmäpuristettuja öljyjä, joilla on korkea savuamispiste (rypsiöljy, auringonkukansiemenöljy, rypäleen siemenöljy, seesamisiemenöljy), voidaan käyttää ilman ongelmia edes rasvakeittimessä.

Koko tuotantoprosessin aikana varmistamme, että lämpötilat eivät nouse yli 40 °C:seen, joten ravinteet ja haju- ja makukomponentit säilyvät täysin lopputuotteissa. Jokainen kylmäpuristettu öljy on terveellinen rasva, koska ne koostuvat enimmäkseen monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi ne sisältävät suuria määriä E-vitamiinia ja antioksidantteja, mutta jokaiselle öljytyypille on ominaista ainutlaatuiset ravitsemukselliset komponentit. Tuottamamme pellavaöljy on laajalti tunnettu kasvipohjainen omega-3-rasvahappojen lähde.

Gluteenittomat siemenjauhot, joita tuotamme jauhamalla pellettejä, eli kuiva-aine, joka erottaa öljyn puristamisen aikana,sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne ovat erinomaisia luonnollisia, kasvipohjaisia ravintokuidun ja proteiinin lähteitä, kun taas hiilihydraatteja ja rasvoja on vähän. Esimerkiksi kurpitsansiemenjauhon proteiinipitoisuus on lähes 70%, ja sen aminohappoprofiili on lähellä täydellistä.

Emme päästä irti siitä, että olemme kaikki luonnollisia, vaikka kyse olisi elintarvikkeista ja kosmeettisista valmisteista, jotka on valmistettu useista ainesosista. Niitä tuotaessa tärkein näkökohtamme on, että niiden tulisi sisältää vain luonnollisia komponentteja. Esimerkiksi OMÉK 2019 -pääpalkinnon voittajan Gourmet -sinappikastikkeiden tapauksessa sen sijaan, että lisäisimme teollisia emulgointiaineita, joita käytetään normaalisti elintarviketeollisuudessa, olemme käyttäneet luonnollista emulgointiainetta, joka on valmistettu sinappisiemenöljyn mudasta, joka syntyy nollajätteen tuotannossamme.

Luonnonkosmetiikkalinja kasvaa myös yhä useammilla tuotteilla, jotka sisältävät yksinomaan luonnollisia ainesosia. Kaikki nämä kosmeettiset valmisteet sisältävät suuria määriä niiden tärkeimpiä vaikuttavia aineita, kylmäpuristettuja öljyjä, joita etsitään kosmeettisilla öljyillä, joilla on poikkeuksellisen hyvä ihonhoito.

Luonnollinen ei ole vain jotain, jonka pidämme mielessä vain tuotteiden ainesosien suhteen. Haluamme suojella luontoa zero waste -tuotannolla ja käyttämällä uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Kotimaiset hankinnat, kotimainen tuotanto

Tuotteiden valmistuksessa ostamme raaka-aineita kotimaisilta tuottajilta mahdollisuuksien mukaan. Raaka-aineiden vastaanottamisesta lopputuotteiden pakkaamiseen me toteutamme tuotantoprosessin jokaisen vaiheen jommassakummassa kolmesta tuotantolaitoksestamme, jotka kaikki sijaitsevat Unkarissa.

Tuotteiden tuotantoon ostamme raaka-aineita pääasiassa kotimaisilta tuottajilta tai EU:lta, koska korkealaatuiset raaka-aineet ovat välttämättömiä korkealaatuisten tuotteiden tuotannossa. Meillä on henkilökohtaiset suhteet useimpiin tuottajiin, ajoittain seuraamme jopa koko kasvintuotantoprosessia. Ostaessamme kotimaisilta ja alueellisilta tuottajilta varmistamme laadun lisäksi myös kotimaisen talouden ja paikalliset maanviljelijät, jotka ovat myös hyvin tärkeitä.

Yrityksemme pääkonttori sijaitsee Budapestissa, 22. Olemme rakentaneet öljynpuristamomme vuonna 2009 Püspökladányhin, joka sijaitsee Sárrét’n seutukunnalla Itä-Unkarissa. Jopa lehdistökoneemme ovat kehittämämme, ja tavoitteenamme on painaa öljyä yksinomaan mekaanisella voimalla, mahdollisimman monentyyppisistä siemenistä ja mahdollisimman tehokkaasti. Tämän ansiosta käsittelemme 18 erilaista siementä Zero-jätteen kylmäpuristustuotannolla.

Toinen tuotantolaitos sijaitsee Szerencsissä, jossa tehdään pääasiassa kosmeettista tuotantoa. Molemmat tehtaamme tarjoavat toimeentulon useille perheille alueilla, jotka eivät ole parhaassa asemassa työllisyyden suhteen.

Ympäristöystävällisen elintarviketuotannon osalta aiomme näyttää esimerkkiä alueellisille ja kotimaisille elintarvikkeiden tuottajille. Pidämme myös tärkeänä kouluttaa jokapäiväisiä ihmisiä tuotteidemme avulla.

Tuotteet valmistetaan Unkarissa alueellisista raaka-aineista.